Lenen met bkr is een veelvoorkomende situatie voor veel consumenten in Nederland. Door de economische crisis komen steeds meer mensen in financiële problemen terecht.

Lenen Met Bkr

Wanneer zij dan ergens willen geld lenen, komt het voor dat een bank de lening aanvraag afwijst. Daarom zijn consumenten steeds vaker opzoek naar lenen met bkr.

 

Lenen met negatieve bkr codering!

 

Om duidelijkheid te verschaffen wat geld lenen met bkr exact inhoud, hebben wij deze onderverdeeld in twee groepen. De eerste groep is geld lenen met negatieve bkr codering. De tweede groep is geld lenen met bkr registratie.

Geld lenen met negatieve bkr codering

In deze groep vallen de consumenten onder die wel eens een betaling is vergeten of bijvoorbeeld een lening niet meer kon betalen. Geld lenen met een negatieve bkr codering houdt in dat de consument een achterstand heeft (gehad) op een bestaande lening, roodstand en/of hypotheek.

Er zijn diverse BKR coderingen voor deze groep. Van een A codering tot een 4 codering. Wanneer u een bkr codering heeft, betekend het dus dat u in het verleden een achterstand heeft gehad. Het kan ook zijn dat deze achterstand nog aanwezig is.

Indien u de achterstand volledig heeft hersteld, komt er de zogenoemde H codering op uw bkr te staan. Hiermee kunnen banken zien dat u weer volledig bijloopt en de achterstand hebt hersteld.

Zolang deze H codering niet geplaatst is, dus de lening nog niet hersteld is, wijzen vrijwel alle banken uw aanvraag direct af. Want de bank heeft in dat geval geen vertrouwen om een lening te verstrekken gezien uw historie met bijvoorbeeld een andere partij.

Iedereen die een roodstand mogelijkheid heeft krijgt automatisch een bkr registratie. Deze registratie houdt in dat de limiet van uw roodstand vermeld staat op uw bkr. Elke lening die minimaal € 300,- bedraagt, komt als BKR registratie vermeld te staan. Alleen de hypotheek en een schuld bij de duo niet.

Mocht u een achterstand hebben op uw hypotheek, dan wordt deze na 6 maanden wel vermeld op uw bkr. In dat geval valt u in de groep geld lenen met negatieve bkr.

Wanneer u geen achterstand heeft, blijft alleen de bkr registratie staan. Hiermee kunnen andere banken zien dat u één of meerdere lening(en) heeft met daarbij ook vermeld wat het kredietlimiet is per lening. Met deze gegevens kan een bank een berekening maken of u kredietwaardig bent om een (nieuwe) lening af te sluiten.

Ook bij het afsluiten van een hypotheek bekijkt de bank naar uw bkr registraties. Met deze gegevens beoordelen zij wat uw maximale hypotheekbedrag zal zijn dat u kunt lenen.

Lenen met BKR is dus vrij algemeen en een uitgebreid begrip. Het hoeft namelijk niet persé te betekenen dat u absoluut niet kunt lenen met bkr. Het hangt van diverse factoren af. Heeft u in het verleden een achterstand gehad op een lening en/of hypotheek? Dan zal u een negatieve bkr codering krijgen.

Lenen met een negatieve BKR registratie is lastiger dan lenen met bkr. Omdat u ooit een achterstand heeft gehad, heeft de bank minder vertrouwen om u een bedrag te kunnen lenen.

Wij kunnen u niet aangeven of een bank uw aanvraag per definitie al zal afwijzen. Wanneer u een aanvraag doet bij een tussenpersoon, hoort u snel genoeg of er mogelijkheden zijn om geld te lenen.

 

Lenen met BKR registratie!

 

Samenvatting lenen met bkr

Samenvattend betekent het dus dat lenen met bkr een veelvoorkomend begrip is. Echter dat de consumenten niet exact weten wat dit precies inhoud. Omdat elke type lening geregistreerd word op het BKR, word er vaak gedacht dat lenen met bkr nergens mogelijk is.

Vraag een vrijblijvende offerte aan en u komt er snel achter wat de mogelijkheden voor u zijn!