Geplaatst op: 15 januari 2011 | Door: Sjoerd (laatst gewijzigd: 20 februari 2014)

Helaas zijn er weinig kredietverstrekkers die de consument geen geldlening wenst te verstrekken wanneer er een negatieve bkr codering aanwezig is.

De oplossing

Gelukkig zijn er toch nog financieringsmaatschappijen die de consument een geldlening wenst te verstrekken wanneer er sprake is van een negatieve bkr codering.

Lenen met negatieve BKR

 

Meerdere kredietoffertes aanvragen loont zich

Wij van hoe snel geld lenen met bkr kunnen kunnen helaas niet garanderen dat deze bank de lening daadwerkelijk gaat verstrekken, want een bank kijkt niet alleen naar je bkr registratie.

Daarom raden wij jou aan om een vrijblijvende kredietofferte niet bij één aanbieder aan te vragen, echter bij meerdere financieringsmaatschappijen.

Vervallen negatieve bkr codering

Een negatieve bkr registratie wordt vaak ten onrechte bij het Bureau Krediet Registratie word gemeld en jij, als consument, hier de dupe van kan worden.

Sterker nog; Een negatieve BKR registratie komt pas na vijf jaar de vervallen. Daarnaast moet de geldlening ook nog eens volledig afgelost zijn.

JOUW BKR registratie inzien

Weet je niet zeker of jij een bkr registratie hebt? Bij de bank kan je voor € 5,- een bkr check laten doen die je per post ontvangt. Hier staan alle soorten geldleningen vermeld die jij op dit moment hebt lopen.

Groot verschil tussen BKR Registratie en Codering

Je zult niet de enigste consument zijn die denkt dat een bkr registratie hetzelfde is als een bkr codering. Er zit toch wel degelijk een verschil tussen:

Wanneer je bijvoorbeeld een roodstand bij de bank of een creditcard hebt afgesloten, zal het limiet worden aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel, een BKR Registratie. Hier is niks ergs aan, gezien 90% van de consumenten, ouder dan 18 jaar, een roodstand limiet heeft.

Pas wanner je ten minste twee maanden een achterstand hebt zal de bank of financieringsmaatschappij dit melden bij het Bureau Krediet Registratie. Het vervolg hiervan is dat er een negatieve BKR codering word geplaatst. Uiteraard zal de BKR registratie die je dan hebt negatief worden, waardoor er vaak word gesproken van een negatieve BKR registratie

Bkr registratie

Mocht je dus alleen een registratie hebben van een geldlening, verzendhuiskrediet (wehkamp, otto, neckermann), creditcard of roodstand limiet? Dan hoef jij je geen zorgen te maken en kan je ook gewoon bij alle financieringsmaatschappijen een vrijblijvende kredietofferte aanvragen.

Cashper