Geplaatst op: 08 maart 2013 door Jeroen (laatst gewijzigd: 20 februari 2014)

Lenen Met Bkr

Lenen met een BKR registratie kan erg lastig zijn in sommige situaties. Heeft u namelijk een codering en wilt u toch graag geld lenen? Neem deze pagina dan zorgvuldig door. Zo komt u er direct achter waar u wel een aanvraag kunt doen. Immers bieden niet alle banken en tussenpersonen lenen met BKR aan.

Geld lenen met BKR

Op het moment dat u een negatieve BKR codering heeft opgelopen, krijgen de banken direct argwaan om u nog een lening te verstrekken. Geld lenen met BKR zit er in dat geval bij de banken niet in. U zult opzoek moeten gaan naar een andere oplossing.

Daarom zijn er de zogeheten Minilening in het leven geroepen. Zo kunt u toch geld lenen met BKR ondanks uw negatieve registratie. De bedragen die u kunt lenen met BKR zijn maximaal € 750,-. Wilt u dus een lening afsluiten om uw keuken te verbouwen? Dat gaat dan helaas niet lukken.

Negatieve BKR registratie

Weet u niet of u een negatieve BKR registratie heeft? U kunt uw ‘huisbank’ vragen om een uitdraai van uw BKR op te sturen. Hiervoor dient u bij de meeste banken een bedrag ad € 5,- te betalen. Binnen enkele werkdagen ontvangt u uw persoonlijke BKR uitdraai.

Op de uitdraai ziet u direct alle leningen die u heeft lopen en welke er zijn met een negatieve BKR registratie. Ook staat de aanbieder op uw uitdraai, waardoor u altijd contact kunt opnemen met de desbetreffende aanbieder. U kunt het namelijk geheel oneens zijn met de negatieve BKR registratie die geplaatst is.

Sommige banken willen u alsnog geld lenen indien uw negatieve BKR registratie is hersteld. Dat wil zeggen dat u uw achterstand volledig heeft ingelost. Op het BKR komt achter deze negatieve codering een H (van hersteld) te staan. De bank weet namelijk ook dat fouten maken menselijk is.

En mocht u uw negatieve BKR registratie vrijwel direct weer herstellen, dan is het nog steeds mogelijk om te lenen met bkr. Vaak gaat dat wel samen met een hogere rentepercentage. Maar u kunt in iedergeval uw bestedingsdoel aanschaffen!

 

Geld Lenen met BKR